Okup Alt formarà a 35 joves d'entre 16 i 24 anys

2017-02-08 12:00

La setmana passada va començar la setena edició del projecte Okup’Alt, una iniciativa que es coordina des de l'àrea de Joventut del Consell Comarcal adreçada als joves de l'Alt Empordà, d’entre 16 i 24 anys, per tal d’oferir formació gratuïta en diversos oficis. En aquesta edició, en concret, la formació que s’ofereix als 35 joves que han estat seleccionats està relacionada amb tres temàtiques (tasques forestals, manteniment i perruqueria).

El projecte, com a cada edició, té el suport de tots els tècnics de joventut compartits del territori que faran el seguiment als joves, compta també amb l’assessorament de professionals de diferents sectors econòmics de la comarca, juntament amb els responsables de la formació i d’oferir pràctiques en aquests oficis, que seran formadors i educadors especialitzats en els tres oficis que s’ofereixen en aquesta nova convocatòria. Els 35 joves participants van ser seleccionats d'un total de 75 inscrits.

El curs es portarà a terme fins al 28 d’abril i es realitzaran tasques relacionades  amb els oficis de forestal i jardiner (treballs forestals i de jardineria en diferents espais públics), manteniment i pintura (pintura, lampisteria i altres pràctiques amb l'objectiu d'arranjar equipaments municipals i comarcals) i com a novetat s'introdueix perruqueria i imatge personal (pràctica i treball de diferents tècniques de perruqueria, d'estètica i d'imatge).

Els participants s'hauran de comprometre a complir les condicions que proposa el projecte i a canvi rebran formació gratuïta amb el corresponent certificat acreditatiu. A través de l'Okup'Alt també es treballaran tècniques per estar preparat a l'hora de trobar feina (elaboració de currículums, cartes de presentació i preparació d'entrevistes, entre altres). També es realitzaran visites i entrevistes a empreses col·laboradores de la comarca.

El conseller comarcal de Joventut, Alfons Vila, ha explicat que “aquest projecte incideix en tres aspectes claus de la persona. Es treballa a nivell formatiu, a nivell d'ocupabilitat, i a nivell emocional. Ja que entenem l'aprenentatge com tot allò que permetrà al jove emancipar-se. En acabat, que cada jove pugui du a terme el seu projecte propi de vida”.

Ha afegit que “en aquest sentit, es necessari un treball transversal, incidint en cadascun d'aquests tres eixos. Cal recuperar emocionalment al jove, doncs aquest acostuma a venir del mal anomenat fracàs escolar, presentant una autoestima baixa, i estigmatització social exagerada. També es necessari capacitar-lo amb nous recursos, ensenyar-li les eines i tècniques que li permetin afrontar els reptes que es proposi, llimar els punts febles i enfortir les seves potencialitats. I alhora cal formar-lo en un camp laboral que sigui del seu interès, especialitzar-lo i convertir-lo en bon professional del sector”.