Ofereixen contractes laborals subvencionats per a les empreses que acullin alumnes del programa Joves per l’Ocupació

2014-03-18 18:00

L’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Figueres ha impulsat la tercera edició del programa Joves per l’Ocupació que ofereix formació i tutorització a 40 participants. Caixer i ajudant de cambrer, totes dues opcions amb francès inclòs, són les especialitats que s’han escollit enguany perquè formen part de dos sectors com el comerç i la restauració que disposen d’una forta demanda laboral a la comarca.

Un cop els alumnes hagin rebut la formació al Centre CESI de Figueres i a l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà, es proposarà a les empreses que hi estiguin interessades la possibilitat d’incorporar als joves participants en pràctiques. El programa va més enllà i també permet a les empreses oferir una contractació laboral d’un mínim de sis mesos que compta amb una subvenció equivalent al salari mínim interprofessional durant sis mesos.

El primer tinent, Manel Toro, destaca que “es tracta d’un programa innovador de formació que combina l’experiència pràctica en empreses. Aquest conjunt d’actuacions integrades es potencia per afavorir la inserció laboral dels participants i el seu retorn al sistema educatiu”.

Les empreses que estiguin interessades en rebre informació sobre la iniciativa es poden adreçar al Servei Municipal d’Orientació per a l’Ocupació (SMIO) situat a l’Avinguda Mª Àngels Anglada número 15, a través del telèfon 972 67 42 61 o del correu electrònic jovesxocupacio@figueres.org

Valoració positiva

La segona edició del Joves per l’Ocupació de Figueres ha finalitzat aquesta setmana i entre els resultats que s’han assolit i hi ha que un 70% dels 40 participants han aconseguit en algun moment un contracte laboral remunerat durant els catorze mesos del programa.

Joves per l’Ocupació està adreçat a nois i noies de la comarca d’entre 16 i 25 anys que han abandonat, prematurament, els estudis reglats. A banda de donar eines per afavorir la seva integració laboral també es treballa amb la motivació dels participants per tal que tornin a estudiar. En aquest sentit, tots els participants que no disposin del graduat en ESO s’han de matricular a l’Institut Obert de Catalunya o escola d’adults.

El programa està subvencionat pel SOC amb un cofinançament del 50% per part del Ministerio de Empleo y de Seguridad Social i un altre 50% pel Fons Social Europeu.