Ofegaments mortals al Salatar i a La Rubina

2023-07-08 20:00

Un home de 55 anys ha mort ofegat a la platja del Salatar de Roses aquest dissabte

L’avís al telèfon d’emergències 112 s’ha rebut a les 12.30 hores per part d’alguns testimonis i també pel mateix servei de socorrisme de la platja. L’home ha estat rescatat de l’aigua inconscient, i el socorrista li ha començat a fer les maniobres de reanimació.

Un cop ha arribat el Sistema d’Emergències Mèdiques SEM, amb un helicòpter i una ambulància, ha seguit amb la reanimació cardiopulmonar sense èxit. Fins al lloc també s’ha desplaçat una dotació dels Bombers de la Generalitat, que ha donat suport al SEM.

Els Mossos d’Esquadra, la Policia Local i la Guardia Civil també s’han desplaçat a la zona. El cos de la Guardia Civil serà qui s’encarregarà de les diligències.

En el moment de l’incident hi havia servei de socorrisme a la platja i onejava la bandera groga per estat de la mar.

Un home de 60 anys i nacionalitat cubana ha mort ofegat aquesta tarda mentre es banyava a la platja de la Rovina de Castelló d’Empúries (Alt Empordà).

L’avís al telèfon d’emergències 112 s’ha rebut a les 18.46 hores per part del servei de socorrisme de la platja, indicant que havien tret de l’aigua un home inconscient i que es trobava a la sorra. Un cop allà, els socorristes li han començat a fer les maniobres de reanimació fins a l’arribada del SEM.

El Sistema d’Emergències Mèdiques SEM ha mobilitzat fins al lloc una ambulància i un helicòpter, que han seguit amb la reanimació cardiopulmonar sense èxit.

Els Mossos d’Esquadra i la Guardia Civil també s’han desplaçat a la zona. El cos de la Guardia Civil serà qui s’encarregarà de les diligències.

En el moment de l’incident hi havia servei de socorrisme a la platja i onejava la bandera groga per estat de la mar.

Aquesta tarda de dissabte (16.43h) també hi ha hagut un ofegament greu en una platja d’Empuriabrava. Es tracta d’una menor de 13 anys que ha hagut de ser traslladada pel SEM en helicòpter a l’Hospital Josep Trueta de Girona en estat greu.

Platja del Salatar a Roses