Obres de soterrament de contenidors al centre històric de Figueres

2011-06-30 17:00

Avancen a bon ritme les obres a cinc punts del centre històric de Figueres per al soterrament de contenidors. Iniciats a finals de maig i amb la previsió que acabin el mes de setembre, els treballs es concentren als carrers que envolten la plaça Joan Tutau, els quals marquen l’entrada a la part històrica de la ciutat.

Les noves àrees de contenidors soterrats se situen al carrer Rec Arnau a les cantonades amb carrers Llançà, Barceloneta i Caserna; a la plaça Joan Tutau amb el carrer Llançà; i, finalment, carrer Cadaqués  amb carrer A. Raguer. Les dues primeres actuacions també comporten l’enlairament de les voreres. “Tot això amb la voluntat de marcar l’inici del centre històric i que els vehicles que hi accedeixen notin que estan accedint a una zona de prioritat per als vianants”, explica el gerent d’Urbanisme, Xavier Ludevid. Les obres de soterrament de contenidors a l’entorn de la plaça Joan Tutau s’han adjudicat a l’empresa Sinorma SL per un import de 395.618 euros.

Rehabilitació del centre històric
Aquestes obres formen part de les moltes previstes pel Pla d’intervenció integral del centre històric. Destacar que també s’ha previst el soterrament de contenidors als carrers Canigó, Jonquera, Peralada, Ample i plaça de la Palmera. Actuacions que es duran a terme coincidint amb la rehabilitació d’aquestes vies. Precisament, l’Ajuntament de Figueres adjudicarà, els propers dies, les obres de reforma dels carrers Canigó i Muralla.