Obres de la darrera dècada de Patxé al Celler Espelt

2011-07-24 11:00

L’Espai d’Art del Celler Espelt de Vilajuïga inaugurarà el proper divendres 29 de juliol, a partir de les 8 del vespre, una nova exposició dedicada a l’artista Patxé. Nascut a Roses i establert a Garriguella, Patxé presenta un recull d’alguns dels seus treballs de la darrera dècada, precisament sota aquest títol “Patxé 2001-2011. Dècada”.

L'exposició es divideix en tres parts, com ressenya Enric Tubert, llicenciat en història de l’art, en el programa de mà de la mostra: “Un primer conjunt de peces en les quals el tema dels fractals i del palimpsests actuen com a base. Es tracta de teles amb un fort ordre compositiu i en les quals predominen els fons simples, damunt dels que s’ordenen figures o gests, anagrames propis subtilment amagats per l’ús de veladures i boires".

En un segon grup dominen les peces de grans formats, amb fons abstractes sobre els quals sorgeixen figures construïdes amb una trama pictòrica molt densa, un joc de textures que sovint genera relleu. Són peces que en la majoria dels casos esdevenen un crit, un acte de rebel·lia. Excepcionalment, l’espectador d’aquesta exposició podrà veure alguna peça en la qual el mateix procés s’aplica al paisatge.

Les peces de la darrera etapa suposen una tornada a l’abstracció, una proposta pictòrica amb formats més petits, unes obres que destil·len serenitat dins del drama”. La mostra es podrà visitar fins el diumenge 28 d’agost.