Obren la convocatoria d'ajuts del programa Leader

2014-01-16 09:00

El passat 30 de desembre es van publicar les bases de la convocatòria d'ajuts Leader per al 2013. Aquests ajuts estan adreçats a les petites i mitjanes empreses agroalimentàries i turístiques i a les microempreses en general de la Garrotxa, Collsacabra i l'Alt Empordà i permeten obtenir fins a un 35% de subvenció a fons perdut d'inversions per a la creació, millora o ampliació de negocis. Les empreses que s’hi vulguin acollir ho podran fer fins el dia 22 de febrer de 2014, data en què finalitza el termini per a presentar sol·licituds d’ajut.

Aquest mes de gener es duran a terme diferents jornades informatives per donar a conèixer tots els detalls d'aquesta nova convocatòria. En el cas de l’Alt Empordà se celebraran a la sala d’actes del Consell Comarcal els dies següents:

- Dijous 23 de gener a les 10 del matí
- Dimecres 29 de gener a les 5 de la tarda

L’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord-Oriental de Catalunya ADRI-NOC convida a les empreses que estiguin interessades a rebre informació més detallada sobre aquests ajuts que assisteixin a aquestes jornades o bé que es posin en contacte amb l'equip tècnic de l'entitat a Figueres (972 50 30 88), a la seu del Consell Comarcal.

L'objectiu principal dels ajuts és fomentar la diversificació de les economies rurals. Aquests ajuts formen part del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya (PDR 2007-2013) i estan cofinançats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.

La convocatòria consta de quatre línies de subvenció: la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris i agrobotigues, la creació i desenvolupament de microempreses, el foment d'activitats turístiques i la conservació i millora del patrimoni rural.
 
L’àmbit d’aplicació afecta 51 municipis de quatre comarques, que en el cas de l’Alt Empordà són el 25 següents: Agullana, Albanyà, Biure, Boadella i les Escaules, Cabanelles, Cantallops, Capmany, Cistella, Darnius, Espolla, Garriguella, la Vajol, Lladó, Maçanet de Cabrenys, Masarac, Mollet de Peralada, Palau-saverdera, Pau, Rabós, Sant Climent Sescebes, Sant Llorenç de la Muga, Terrades, Vilajuïga, Vilamaniscle i Vilanant.

Pel que fa al 2012, finalment tindran ajut un total de nou empreses, que realitzaran una inversió al territori d’aproximadament 850.000 euros. Els ajuts que rebran pujaran uns 280.000 euros.


 

Lloc de cerca