Obren la convocatoria d'ajuts del programa Leader

2014-01-16 09:00

El passat 30 de desembre es van publicar les bases de la convocatòria d'ajuts Leader per al 2013. Aquests ajuts estan adreçats a les petites i mitjanes empreses agroalimentàries i turístiques i a les microempreses en general de la Garrotxa, Collsacabra i l'Alt Empordà i permeten obtenir fins a un 35% de subvenció a fons perdut d'inversions per a la creació, millora o ampliació de negocis. Les empreses que s’hi vulguin acollir ho podran fer fins el dia 22 de febrer de 2014, data en què finalitza el termini per a presentar sol·licituds d’ajut.

Aquest mes de gener es duran a terme diferents jornades informatives per donar a conèixer tots els detalls d'aquesta nova convocatòria. En el cas de l’Alt Empordà se celebraran a la sala d’actes del Consell Comarcal els dies següents:

- Dijous 23 de gener a les 10 del matí
- Dimecres 29 de gener a les 5 de la tarda

L’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord-Oriental de Catalunya ADRI-NOC convida a les empreses que estiguin interessades a rebre informació més detallada sobre aquests ajuts que assisteixin a aquestes jornades o bé que es posin en contacte amb l'equip tècnic de l'entitat a Figueres (972 50 30 88), a la seu del Consell Comarcal.

L'objectiu principal dels ajuts és fomentar la diversificació de les economies rurals. Aquests ajuts formen part del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya (PDR 2007-2013) i estan cofinançats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.

La convocatòria consta de quatre línies de subvenció: la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris i agrobotigues, la creació i desenvolupament de microempreses, el foment d'activitats turístiques i la conservació i millora del patrimoni rural.
 
L’àmbit d’aplicació afecta 51 municipis de quatre comarques, que en el cas de l’Alt Empordà són el 25 següents: Agullana, Albanyà, Biure, Boadella i les Escaules, Cabanelles, Cantallops, Capmany, Cistella, Darnius, Espolla, Garriguella, la Vajol, Lladó, Maçanet de Cabrenys, Masarac, Mollet de Peralada, Palau-saverdera, Pau, Rabós, Sant Climent Sescebes, Sant Llorenç de la Muga, Terrades, Vilajuïga, Vilamaniscle i Vilanant.

Pel que fa al 2012, finalment tindran ajut un total de nou empreses, que realitzaran una inversió al territori d’aproximadament 850.000 euros. Els ajuts que rebran pujaran uns 280.000 euros.