Obre a Sant Pere Pescador l'espai 'La cuina, cooperativisme a foc lent' Premi Inclusió 2013

2014-04-17 13:00

S'ha posat en marxa a Sant Pere Pescador el projecte “La Cuina, cooperativisme a foc lent”, el primer Premi Inclusió 2013 promogut pel Consell Comarcal de l'Alt Empordà. L'acte d'obertura, celebrat el passat 4 d'abril, va consistir en una xerrada de presentació oberta al conjunt de població del municipi. 

L’acte, que va comptar amb la participació del projecte “La igualitària, menjador comunitari de l'Ateneu Cooperatiu la Base de Barcelona”, va servir per donar el tret de sortida a les diferents activitats programades que es realitzaran a Sant Pere Pescador durant tot l’any 2014 en el marc d'aquest projecte. 

En una primera fase, s'ha posat en funcionament l’espai de trobada, “La Cuina”, en el qual les persones participants podran compartir i col·lectivitzar les tasques domèstiques (cura de persones, alimentació i cura de la llar). Aquest espai funcionarà tots el divendres, a l'Escola Llagut de Sant Pere Pescador, de quatre a vuit de la tarda. 

En una segona fase el projecte té previst posar en marxa una oficina de formació i assessorament per fomentar iniciatives d’emprenedoria i d’autoocupació entre les persones que participin en aquest espai. 

El projecte d’emprenedoria social “La Cuina, cooperativisme a foc lent”, promogut per la Cooperativa Eines, vol donar resposta a la situació de crisi mitjançat una proposta innovadora que integra les perspectives intercultural i de gènere. Té com a objectiu promoure l’acció comunitària i l’economia social i cooperativa per fer front a la precarietat de les economies domèstiques, l’atur de llarga durada i els efectes de la crisi en determinats sectors vulnerables de la societat.