Oberta fins al 26 de gener la convocatòria per a la presentació de candidatures de la Nit de l'Esport de Figueres 2024

2024-01-18 12:00

El proper 23 de febrer tindrà lloc una nova edició de la Nit de l’Esport, un acte on l’Ajuntament de Figueres reconeix als esportistes figuerencs destacats o que formen part activa de les diferents entitats de la ciutat.

La gala d’enguany introdueix novetats com la major concreció dels criteris per a la concessió de medalles als esportistes individuals i col·lectius. Es premia l’excel·lència i en aquells casos on les competicions les organitza la federació esportiva corresponent. A més a més, es crea la figura del jurat per valorar les propostes de guardons al mèrit esportiu i trajectòria esportiva. Aquest estarà format per periodistes i presidents dels clubs.

Durant l'acte es distingiran els següents tipus d’èxits esportius: 

ESPORTISTES DESTACATS D'ESPORTS INDIVIDUALS, que han obtingut èxits esportius en categories d’àmbit autonòmic, nacional o internacional de modalitats individuals. Es premiaran els següents mèrits:

1r, 2n i 3r classificat en campionats de Catalunya de la seva modalitat esportiva
1r, 2n i 3r classificat en campionats d’Espanya de la seva modalitat esportiva
1r, 2n i 3r classificat en campionats internacionals o Jocs Olímpics de la seva modalitat esportiva

Per considerar vàlida una candidatura caldrà demostrar, amb documentació de rigor, que l’esportista ha superat uns classificatoris provincials, autonòmics o nacionals previs, i que ha resultat guanyador en una disciplina i categoria amb una participació mínima de 3 atletes. El campionat haurà d’estar institucionalitzat i organitzat directament per la Federació catalana, espanyola o internacional de la modalitat esportiva corresponent.

S’haurà d’acreditar l’èxit esportiu amb el certificat federatiu corresponent, a més d’omplir el full de recollida de dades on caldrà omplir el nom i cognoms de l’atleta, classificació, nom del campionat, categoria i lloc i data de celebració de la competició.
 
EQUIPS DESTACATS D'ESPORTS COL·LECTIUS,
que han obtingut èxits esportius en categories d’àmbit autonòmic, nacional, europeu o internacional de modalitats col·lectives. Es premiaran els següents mèrits:
Campió del seu d’àmbit català, com a mínim.

El campionat haurà d’estar institucionalitzat i organitzat directament per la Federació catalana, espanyola o internacional de la modalitat esportiva corresponent. Us adjuntem el full corresponent que heu d'omplir.
 
GUARDÓ AL MÈRIT ESPORTIU a aquella entitat que ha destacat per un determinat gest/mèrit i/o especialment per la seva dedicació a la vida de l’Esport Figuerenc. La presentació de candidatures es farà a través del registre d’entrada de l’Ajuntament de Figueres.
 
GUARDÓ A LA TRAJECTÒRIA ESPORTIVA a aquella persona de la vostra entitat que ha destacat o per la seva pràctica esportiva i/o especialment per la seva dedicació a la vida de l’esport figuerenc.