Oberta la circulació a l’avinguda Vilallonga entre la plaça del Gra i el pas a nivell

2011-02-23 15:30

La primera fase de les obres a l’avinguda Vilallonga està entrant en el seu tram final, circumstància que permetrà obrir el trànsit aquesta tarda -en els dos sentits de la circulació- en el tram de l’avinguda entre la plaça del Gra i el pas a nivell. 

En paral·lel, continuen els treballs per acabar la segona fase d’obres entre el pas a nivell i la ronda Ricard Giralt, així com al carrer Rubaudonadeu. Recordar que mentre durin aquestes feines es garanteix la circulació en direcció Roses, a partir del pas a nivell, amb l’habilitació d’un carril provisional.

L’alcalde de Figueres es mostra “satisfet la culminació de la primera fase i agraït als veïns i veïnes de la zona per la seva paciència, complicitat i les aportacions que han realitzat durant aquests mesos. Ara només queda continuar amb la feina i acabar de la mateixa manera la segona fase”.

El projecte
La urbanització de l’avinguda Vilallonga té com a objectiu la renovació d’aquest espai públic amb la millora dels seus serveis i infraestructures. L’actuació reordena els usos en favor de les persones, millora la seguretat dels vianants i permet comptabilitzar-lo amb la funció d’accés a la ciutat, pròpia de l’avinguda.

Per tot això, la nova avinguda Vilallonga tindrà –com ja es pot observar al tram que s’obre avui al trànsit- un nou sistema d’enllumenat; voreres més amples; totalment renovades i adaptades a la mobilitat; nou mobiliari urbà; nou arbrat i, entre d’altres, àrees de recollida de residus soterrades.

L’obra, que l’executa l’empresa Obres Pirinaiques, significa una inversió de gairebé 3.332.000 euros en un vial de 970 metres de longitud i una superfícies d’uns 18.500 metres quadrats.

La reforma de l’avinguda també implica una renovació total dels serveis amb el soterrament de contenidors, l’eliminació del cablejat aeri, nou arbrat i nova il·luninació, entre d’altres.