Oberta al trànsit la nova variant de Garrigàs

2011-03-18 20:00

Avui s’ha obert al trànsit la nova variant de Garrigàs, una via que dóna resposta a una demanda històrica del municipi. La variant, que ha estat construïda per la Diputació de Girona, té un recorregut de 1.200 metres i una amplada de 7 metres (6 metres de calçada i mig metre de voral per a cada carril). La via servirà per millorar la mobilitat i la circulació viària de l’Alt Empordà i evitarà que tot el trànsit rodat que passa per la carretera GIV6226, que enllaça Vilaür amb l‘N-II, hagi de travessar el municipi.

A banda de la construcció de la variant, la Diputació també ha condicionat un tram de 800 metres de la carretera existent, que s’ha eixamplat, s’hi ha millorat el traçat i s’hi han instal·lat barreres de seguretat. Pel que fa l’antic traçat de la carretera GIV6226 que travessa Garrigàs, serà cedit a l’Ajuntament perquè tingui un ús de vial municipal.

Pont sobre el riu Fluvià a Vilaür

El vicepresident de la Diputació i diputat d’Acció Territorial, Pere Trias, ha anunciat que la institució està treballant en la redacció del projecte de construcció d’un nou pont elevat sobre el riu Fluvià en el terme municipal de Garrigàs. El nou pont substituirà el pas actual per on passa la GIV6266, ja que, en ocasions, es veu afectat per la crescuda del riu.
“Amb aquesta actuació —ha dit Trias— posem remei a un dels últims punts conflictius de la xarxa viària de la Diputació quant a problemes d’aigua.” 

Foto: Miquel Millan