Obert Internacional d'Escacs al Castell de Sant Ferran fins el 18 d'agost

2014-08-11 10:00

El XV Obert Internacional d’escacs de Figueres Miquel Mas comença aquest dilluns 11 d’agost. Enguany es disputa fins al 18 d’agost al Castell de Sant Ferran, amb 3 grups, l’A i el B dividits pel nivell dels participants, i el C, que és per a jugadors sub-12 i es tracta del III Torneig Infantil. 

Hi ha un centenar d’inscrits entre els 3 grups. Entre ells, un nombrós llistat de 14 titulats internacionals de 10 països diferents encapçala el ranking. El màxim candidat al títol és el GM georgià Levan Aroshidze, amb un Elo de 2565 Fide, sense oblidar els també Grans Mestres Javier Campos o Orelvis Pérez, o també el MI cubà Ernesto Gómez, que és el nº2 del ranking inicial. 

En el total dels 3 grups es repartiran més de 5.000 eur en premis. L’Obert es disputa del 11 al 18 d’agost en un total de 9 rondes, que es jugaran cada tarda a les 16:30 h, excepte la doble ronda del dijous 15 i la darrera ronda que es disputarà el dia 18 a les 9:30 h. El grup C, és a 8 rondes, i es disputa del 15 al 18 d’agost. 

Els 5 primers taulers es podran seguir per internet en directe a través de la web del club www.escacsfigueres.com o de la web de la Federació catalana d’escacs www.escacs.cat. Els grups A i B formen part de la 11ª edició del Circuit Català d’Oberts Internacionals. L’àrbitre principal és, com en les darreres edicions, l’AI (àrbitre internacional) madrileny Eduardo López, ajudat per Vladimir Zaiats i Ramiro Zambrana.