Noves rèpliques de magnitud 2 del terratrèmol a la costa empordanesa

2015-10-30 09:30

Aquesta nit de divendres s'han produït diverses rèpliques del terratrèmol de magnitud 4.3 que es va produir dijous. Segons l'Institut Geogràfic Nacional n'hi ha hagut un a un quart de sis del matí i un altre a un quart de nou. L'epicentre del primer era més proper a Roses i el segon a l'Escala, a uns 10 quilòmetres de profunditat, i tots dos de magnitud 2.1. També hi ha hagut una rèplica d'1.8 passada la mitjanit. Des de diferents poblacions s'ha notat el lleuger tremolor.

De fet molts veïns de la zona han explicat a través de les xarxes socials que han notat el sisme en diferents ocasions al llarg de la nit i matinada. Mercè Homs comentava al Facebook "Quina nit nois... N'he comptat un total de sis durant tota la nit, no es pot dormir els animals van bojos". 

L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha explicat des del seu perfil a Facebook que va manetnir una xerrada amb Xavier Goula, cap de l'Àrea de Geofísica i Sismologia de l'Institut Cartogràfic, que li ha comunicat que "aquesta intensitat de 4.3 és excepcional per a la zona. Acostumen a produir-se cada 15 anys". Mindan ha avançat que s'ha parlat de la possibilitat de fer una conferència a Roses conjuntament amb Protecció Civil, per poder donar tota la informació a la gent de Roses i voltants. En considera que aquestes rèpliques de petita intensitat són freqüents després d'un sisme per assentament del terreny i no cal crear alarmisme.