Nova línia de bus des de Figueres a la nova presó del Puig de les Basses

2014-06-25 13:00

El Departament de Territori i Sostenibilitat posarà en funcionament aquest divendres un nou bus llançadora que unirà el centre de Figueres amb la nova presó del Puig de les Basses, per garantir l’accessibilitat d’aquest equipament amb transport públic. Serà un servei d’autobús directe que unirà l’estació d’autobusos de Figueres amb el nou centre penitenciari, a un preu d’1,70 euros el trajecte, i que funcionarà els divendres a la tarda i els caps de setmana. La resta de dies de la setmana, a partir de demà, s’inclourà una nova parada al Centre Penitenciari Puig de les Basses a la línia de bus ja existent entre Figueres i la Jonquera.

El nou servei, gestionat per l’empresa David i Manel SL, consistirà en un bus directe i específic per a la presó que connectarà l’estació d’autobusos de Figueres amb la presó del Puig de les Basses, sense parades intermitges, i  que funcionarà divendres a la tarda, dissabtes i diumenges. Consistirà en 10 expedicions el divendres (5 per sentit) i 20 expedicions els dissabtes i diumenges (10 per sentit), amb un temps de recorregut de 15 minuts.

De dilluns a divendres feiners, el servei a la presó es prestarà des de la línia de bus que uneix Figueres i la Jonquera, on hi haurà 8 expedicions (4 d’anada i 4 de tornada) que faran parada al centre penitenciari. D’aquesta manera es garanteix també la connectivitat del nou equipament no només amb Figueres sinó també amb la resta de poblacions del recorregut. Els horaris s’han coordinat amb el Departament de Justícia per ajustar-los als torns de treball dels treballadors. El temps de recorregut  entre Figueres i la presó serà, en aquest cas, d’uns 20 minuts.