Nova Esquerra Catalana es presentarà a les properes municipals a Figueres amb la intenció de reagrupar les esquerres

2013-05-08 08:30

Nova Esquerra Catalana (NECat) comença a treballar per a ser present a les pròximes eleccions municipals a la ciutat de Figueres. La voluntat de NECat és compartir, no competir, amb les altres forces d’esquerres la construcció d'una alternativa progressista municipal, a la ciutat de Figueres. Una alternativa que, a més comptar amb aquestes forces polítiques, estigui oberta sobretot a la ciutadania. 

Després d’unes primeres converses informals, NECat s’adreça a PSC, ERC, IC i les CUP per endegar un projecte que permeti reagrupar les esquerres a les pròximes eleccions municipals a Figueres; un projecte a on s'hi apleguin les forces progressistes que defensen el concepte de Catalunya Estat i el dret a decidir. 

NECat defensa que aquesta alternativa progressista s'estructuri a partir de dos eixos: 

1. Radicalitat democràtica. Cal establir incompatibilitats entre els càrrecs electes i una limitació de mandats, ebdegar més propostes de participació ciutadana i advocar per una transparència absoluta en la gestió municipal. També proposem l’establiment de llistes obertes en els partits que s'afegeixin en aquesta alternativa; en aquest sentit, NECat defensarà la celebració de primàries, obertes a tota la ciutadania, que permetin l'elecció del cap de llista i dels candidats i candidates a regidors i regidores.

2. Recuperar l’economia i cohesionar la societat. Proposem afrontar, des de la municipalitat, la sortida de la crisi econòmica actual, convertint l’atenció a les persones en la principal prioritat en la política municipal; això passa per la defensa del sistema del Benestar i d'un model social basat en la inclusió i en la cohesió. Cal fer realitat el dret al treball i a l’habitatge, millorar encara més el sistema educatiu i lluitar per disposar d'una sanitat i una atenció social universals i de qualitat, que responguin als criteris de suficiència i responsabilitat. També és necessari afavorir el comerç i el turisme, com a motors de l’economia local; al mateix temps, cal apostar per una formació professional renovadora, per desenvolupar nous sectors econòmics, vinculats al territori i la comarca. En darrer terme, cal incentivar una industria cultural pròpia, innovadora i creativa, capaç de generar ocupació i destinada a enriquir intel·lectualment la ciutadania.

Nova Esquerra Catalana (NECat) a Figueres inicia el camí cap el reagrupament de les esquerres, per construir una alternativa progressista a la majoria conservadora de CiU. NECat a Figueres ha nomenat com a portaveu de l’organització a la ciutat al periodista Sebastià Roig.