Nous contenidors Easy a Sant Pere Pescador

2010-06-04 13:36

Arran de la nova contractació de l'empresa de recollida de residus del municipi, i de l'aposta clara pel sistema EASY des del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, des de l’1 de juny Sant Pere Pescador se situa com el municipi pioner a la comarca en la seva implantació. El Consell té la previsió de fer-ho extensiu als municipis de Vilafant, Navata, Sant Miquel del Fluvià i Vilabertran a partir del mes de setembre.

L'elecció el sistema EASY permet tenir contenidors amb major capacitat, més netedat i comoditat a l'hora de llençar les escombraries i alhora permet un pesatge molt acurat dels residus recollits, solucionant així el problema de repartiment del pes d'escombraries recollit per un camió entre diferents pobles d'una mateixa ruta de recollida.

Aquests contenidors sense rodes queden fixats mitjançant una guia clavada a terra i optimitzen l'espai necessari podent augmentar les places d'aparcament o altres usos de l'espai. Tanmateix s'ha adquirit un nou camió per a la recollida d'aquests contenidors equipat amb una grua amb accionament robotitzat que automàticament reconeix el contenidor i executa la maniobra del buidat del mateix, evitant també la oscil·lació dels contenidors els dies de tramuntana.

La implantació d'aquest sistema va lligat al canvi de la lloc dels contenidors de manera que es disposi de les diferents fraccions en un sol punt i, de cara a l'any vinent, incorporar el contenidor de matèria orgànica. Amb aquest nou plantejament de la recollida de residus es pretén augmentar el percentatge de reciclatge, tal i com s'ha comprovat a municipis com Vila-seca (Tarragonès), que van augmentar en un 27%, i reduir les despeses en la fracció de rebuig.

Per altra banda, l'Ajuntament de Sant Pere Pescador ha canviat els mètodes de recollida de les diferents deixalles municipals, després de clausurar la deixalleria no legalitzada que hi havia al poble. Per tal de continuar donant un servei per aquestes fraccions, s'han instal·lat sis punts de recollida de poda situats estratègicament, tres punts de recollida d'oli de cuina i s'ha iniciat un servei porta a porta de recollida d'estris vells.

Tots els veïns han rebut un tríptic informant dels canvis en la recollida de les diferents fraccions de deixalles, juntament amb un mapa amb les noves àrees d'aportació de contenidors i d'un val bescanviable per un bidó d'oli aportat des del Consell Comarcal.