Nou web del telèfon d'emergències 112

2013-12-23 13:00

El Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència al Telèfon 112 (CAT112) ha posat en marxa un nou web que facilita l’accés de la ciutadania a la informació i serveis que ofereix el telèfon d’emergències 112. L'adreça del nou web és www.112.gencat.cat

El 112 és el telèfon únic d'emergències en el territori de Catalunya i en tot l’àmbit europeu. Des del CAT112 es centralitzen totes les trucades (3 milions l'any aproximadament) que els ciutadans realitzen per sol·licitar els serveis públics d'urgències sanitàries (SEM), d’extinció d’incendis i salvaments (Bombers), de seguretat ciutadana (Mossos d’Esquadra), Agents Rurals i Protecció Civil quan es trobi en una situació d’emergència: accidents, incendis, robatoris, agressions, violència masclista, rescats, etc.

El 112 dóna resposta immediata les 24 hores del dia els 365 dies de l’any i és un servei públic d’accés universal, gratuït i permanent per a tots els ciutadans des de qualsevol tipus de telèfon, fix o mòbil (en aquest darrer cas només si hi ha cobertura encara que no sigui de l’operador que tenim contractat).

Amb el nou web, el 112 vol apropar el servei als ciutadans. És important que tots els ciutadans, fins i tot els nens i nenes, coneguin el telèfon 112, quan trucar-hi i quan no fer-ho.