Nou municipis altempordanesos rebran ajuts de la Diputació per a finançar inversions en cementiris

2021-08-11 13:30

Agullana, Biure, Boadella i les Escaules, Borrassà, Masarac, Ordis, Pontós, Ventalló i Vilaür, són els 9 municipis de l'Alt Empordà que rebran ajuts de la Diputació per a finançar inversions en cementiris, segons un acord adoptat per la Junta de Govern de la corporació. En total es tracta de vint municipis de les comarques gironines es beneficiaran d’aquests ajuts, que inclouen ampliacions, millores de l’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques, així com millores estructurals o arranjament de cobertes. El valor total és de 640.000 euros, 200.000 euros més que l'any passat. En la majoria dels casos permet cobrir un 90 % del cost total de les actuacions. 

El diputat de Suport a Entitats Locals, Josep Maria Bagot, ha explicat que aquesta línia de subvenció s’ha ampliat en 150.000 euros respecte de les previsions inicials, a través d’un suplement de crèdit, amb l’objectiu de donar resposta i cobertura a un major nombre de peticions que han complert amb els requisits establerts en la convocatòria.

"Aquesta és una línia molt important per als municipis petits de la demarcació, els quals tenen moltes dificultats per poder finançar aquestes obres. Sense l’ajut de la Diputació de Girona, seria gairebé inviable que molts d’aquests municipis poguessin fer aquestes inversions anuals per posar al dia els cementiris municipals", ha manifestat Josep Maria Bagot.