Nou mercat setmanal els dimecres a Figueres a la plaça Nova Icària

2012-05-11 15:00

El proper dimecres, 16 de maig, la ciutat de Figueres estrenarà un nou mercat setmanal. Ubicat a la plaça Nova Icària, a la zona oest de la ciutat, estarà dedicat a la fruita, verdura i altres aliments. Es tracta d’una iniciativa que reforça el paper de Figueres com un referent en el sector dels mercats. 

D’aquesta manera, el Govern municipal dóna compliment a un compromís que es va adoptar amb tots els veïnes i veïnes de la zona i que, a més, es va plantejar com una de les accions a fer durant aquest mandat. El mercat de la plaça Nova Icària, que es farà tots els dimecres de 9 a 14 hores, comptarà en un principi amb una vintena de parades, amb la possibilitat de créixer fins a una quarantena si hi ha demanda. 

El regidor de Mercats, Joaquim Felip, es mostra “satisfet per oferir als veïns i veïnes de la zona la possibilitat de comprar aliments frescos i de qualitat al seu propi barri. A més, també es tracta d’una iniciativa positiva a nivell econòmic perquè els paradistes del nou mercat provenen de la llista d’espera que hi havia per instal·lar-se a les places del Gra i Catalunya”. 

La possibilitat d’instal·lar un nou mercat a Figueres es va començar a gestar en l’anterior mandat municipal, atenent una petició de les associacions de veïns de la zona. Aquestes entitats, davant la desaparició d’un supermercat en aquest sector, van demanar al Govern que treballés perquè els veïns i veïnes del barri -molts d’ells d’edat avançada i amb problemes de mobilitat- tinguessin a prop de casa un espai dedicat a la venda d’aliments frescos.