Nou joves que han fet el curs de dinamitzador de lleure aconsegueixen un contracte de 6 mesos de l'Ajuntament de Figueres

2014-07-08 13:30

El projecte formatiu i ocupacional que aquest 2014 han engegat, conjuntament, l’àrea de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Fires i Mercats de l’Ajuntament de Figueres i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha entrat aquest estiu en la seva segona fase, En aquests moments, tal i com s'establia inicialment, s'ha finalitzat la formació i des de l'1 de juliol un 75% dels participants ja compten amb un contracte laboral de sis mesos amb el consistori de Figueres.

El curs de dinamitzador d’activitats de temps lliure d’educació infantil i juvenil es va iniciar el mes de febrer i ha comptat amb la presència de dotze joves. Les classes s'han dut a terme al Centre Cívic Joaquim Xirau i, en total, han realitzat 390 hores formatives. Durant aquest període, els participants no només han rebut els coneixements, teòrics i pràctics, per desenvolupar l’activitat de monitor de lleure sinó que també se’ls han impartit classes sobre participació social i ciutadana, igualtat d’oportunitats i prevenció de riscos laborals. Els joves també han realitzat un període de pràctiques a les empreses adherides a l’experiència que, en aquesta edició, han estat la Granja Escola La Perdiu i l'empresa Càtering Vilanova.

Els nou joves que participaran en la segona fase de l'experiència han signat un contracte laboral amb l'ajuntament de Figueres, de l'1 de juliol al 31 de desembre. Actualment,  estan desenvolupant tasques als casals de lleure i d'esports municipals i a la Bibliopiscina. A mitjans del mes de setembre, amb l'inici del curs escolar 2014-2015, passaran a desenvolupar d'altres feines com, per exemple, col·laborant als patis oberts o amb les AMPAs.

El primer tinent d’alcalde de l'Ajuntament de Figueres, Manuel Toro, argumenta que “des de Promoció Econòmica apostem per donar ocupació a les persones aturades però també som conscients que, moltes vegades, no és suficient”. Toro defensa els programes que “inclouen formació i una posterior ocupació com el que, des de fa sis mesos, estem duent a terme per a dinamitzadors de lleure”. 

Dos dels joves contractats a la Bibliopiscina