Noa, Mishima i Jarabe de Palo al Festival de Cadaqués

2018-08-09 13:00

El Festival Internacional de Música de Cadaqués, el segon més antic de la Costa Brava, celebra aquests dies la seva 47a edició. Després d'uns primers concerts en diferents espais de la població arriba el moment d'obrir l'escenari de Sa Conca. Amb el mar de fons, des d'aquest divendres, hi actuaran Electro Deluxe, Mishima, Noa, Lia Jensen, Jarabe de Palo i Mayte Martín amb l'Orquestra de Cadaqués.

El primer dels concerts és el dels francesos Electro Deluxe, uns veritables mestres a l’hora de barrejar tradició jazzística i modernitat. La seva música combina elements del jazz ballable, el rap i el funk, sempre amb molt de groove, creant una simbiosi absoluta entre els instruments més habituals del jazz i samples que aporten eclecticisme al conjunt. Serà aquest divendres a les 10 de la nit.

El dissabte serà el torn del grup barceloní Mishima en actiu des de l'any 1999 i que ha publicat alguns dels àlbums més rellevants de l'escena catalana actual com "Set tota la vida" (2007), "Ordre i aventura" (2010), "L'amor feliç" (2012), "L'ànsia que cura" (2014) o el més recent "Ara i res" (2017).

La cantant israeliana Achinoam Nini, més coneguda com Noa, serà la protagonista del diumenge. Oferirà un concert únic i intimista, en tándem amb Gil Dor, per oferir algunes de les seves cançons més aplaudides. El seu darrer disc es titula "Love medicine".

Dilluns serà el torn de Lia Jensen, una DJ, violinista i trompetista rosinca que combina la música electrònica amb els seus instruments, creant ambients i atmosferes en directe, explorant i improvisant noves sonoritats.

El dimarts 14 d'agost sonaran èxits de Jarabe de Palo com "La flaca", "Depende", "Grita" o "Humo". Pau Donés, després de més de 20 anys de discos i concerts ha anunciat que amb l'any 2019 s'agafarà un periode de descans per a gaudir de la vida familiar. Les entrades estan a punt d'exhaurir-se.

El Festival de Cadaqués s'acomiadarà amb el concert de Mayte Martín amb l'Orquestra de Cadaqués que servirà per a commemorar el trentè aniversari del primer concert de l'orquestra. Fa 30 anys van interpretar la simfonia núm. 40 de Mozart, i la repetiran en aquest concert commemoratiu al costat de "Vistes al mar" d'Eduard Toldrà i "El amor brujo" de Manuel de Falla.