Nit tranquil·la a la zona de l'incendi que es podria donar per extingit demà divendres

2012-07-26 09:00

Segons les informacions dels Bombers de la Generalitat aquesta ha estat una nit tranquil·la pels efectius que han treballat en les tasques d’extinció de l’incendi forestal de l’Empordà que continua en fase de control. 

Els Bombers de la Generalitat han realitzat durant la nit, a més de les tasques d’extinció, rutes de vigilància i prevenció per tota la zona afectada per tal de detectar possibles revifalles i actuar ràpidament. El punt on s'ha dedicat una major atenció és el que es troba entre Boadella i Terrades que ahir va ser remullat a consciència per part dels efectius aeris.

Durant el matí està previst que el dispositiu d’extinció es vagi reduint. En aquests moments els Bombers treballen a l’incendi amb una trentena de dotacions terrestres. Respecte dels mitjans aeris, està previst que s’incorporin a les tasques d’extinció cas que fos necessari. Els vuit vehicles dels Bombers francesos també començaran a retirar-se en les properes hores. I pel que fa la Unidad Militar de Emergencias, continuaran treballant de moment amb els 15 camions que té destinats a aquet incendi.

A més a més, personal de Protecció Civil, de les Agrupacions de Defensa Forestal, dels Mossos d'Esquadra, del Sistema d’Emergències Mèdiques, de la Creu Roja, membres de Policia Local i voluntaris continuen participant activament en el dispositiu.

D’altra banda, encara continua tallada la circulació a la carretera GI-504 a Boadella d’Empordà per motius operatius, segons informa el Servei Català de Trànsit. La Direcció General de Protecció Civil manté activada la fase d’alerta del Pla INFOCAT.