Neix una plataforma per a redefinir l'Embarraca't

2015-07-09 22:00

S'ha creat recentment la Nova Plataforma Embarraca’t Participatiu amb l'objectiu de repensar aquest element de les Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres. Des de diversos col·lectius es reclamen canvis i millores per a aquest esdeveniment, un model que consideren que "amb els anys ha anat quedant obsolet, aïllat de la ciutat i de la Festa Major". 

Per aquest motiu s'ha engegat un nou procés participatiu on es pretén canviar el concepte i el model de l'Embarraca't. La NovaPEP és una plataforma oberta a tothom per debatre què i com ha de ser l'Embarraca't de Figueres, que englobi ciutadans, ciutadanes i entitats de tot tipus i així, tothom es senti part d'aquest projecte comú i de ciutat.

No només es centrarà el projecte amb les entitats amb possibilitats d’obtenir estand, el nou plantejament apunta a una festa de la ciutadania i de les entitats en general, on totes, tinguin estand o no, hi puguin  col·laborar i trobar el seu lloc i espai de participació. Després de les dues primeres reunions, es fa una valoració molt positiva de la força amb la que s’ha iniciat; més de 20 entitats hi han assistit i s’han interessat per continuar participant-hi. Per aconseguir definir de la millor manera aquest esdeveniment, calen moltes idees, des de la participació de totes les entitats, ciutadans i ciutadanes que ho vulguin.

En les primeres trobades s’ha manifestat la clara necessitat de replantejar el model de l’Embarraca’t i l’objectiu de tenir un nou projecte definit que pugui ser factible per a l’edicio de l’Embarraca’t 2016. Amb aquest objectiu, la organització preveu tenir enllestit el projecte a principis d’octubre.

Les reunions es fan cada 15 dies, amb una línia de treball clara i temàtiques diferents que ajudaran a definir el nou model. La propera serà aquest dimarts, 14 de juliol a les 8 del vespre a la Societat Coral Erato. Tothom que en tingui ganes pot formar-ne part, ja sigui com a representants d’altres entitats o a títol individual. Per apuntar-s’hi només cal enviar un mail a novapep@gmail.com o bé estar atents a totes convocatòries i informacions que es publiquen a la pàgina de facebook www.facebook.com/NovaPEP.