Neix el Darnius Fest amb una vintena d'actuacions el 17 i 18 d'agost

2012-07-31 08:00

Neix un nou festival català a l’Alt Empordà, el Darnius Fest, amb un cartell ambiciós i esperit simpàtic i de consolidació. Els dies 17 i 18 d'agost prop d’una vintena d’artistes nacionals i internacionals passaran pel magnífic escenari natural del Pantà de Boadella, tot i que altres actuaran també en diversos escenaris de Darnius. Apostant per un equilibri entre artistes ja més consolidats i populars i algunes de les joves promeses locals, el festival demostra que creu, per sobre de tot, en les propostes de qualitat. El programa d’actuacions forma part de la Festa Major de Darnius i l'entrada és gratuïta. 

Des del soul pop de nova generació de la nova banda de James Kakande, Ugly is the New Beautiful, a la psicodèlia de llarg recorregut de l’incombustible Anton Barbeau, que arriba de nou al nostre país, passant per l’indie-folk angelical de la nord-americana Annabeth McNamara. De la psicodèlia reinventada dels barcelonins Stay, al pop d’esperit indie i vestit de guitarres dels barcelonins Samitier. De la psicodèlia instrumental de pel·lícula de por dels rossellonesos The Unknown Project, al reggae digital i d’esperit vuitantero del gironí Raggattack. Del rock and roll ballable i festiu dels australians Dan Brodie & TheGrieving Widows, que arriben per primera vegada a l’Estat espanyol, passant per clàssics retrobats com el David Nicolau, An Der Beat, o les sonoritats de noves promeses com l’ambient drone del gironí Neuron, el folk desolat del sevillà Lullavy, el blues funk jazz dels joves figuerencs No Problemo, el rock esbojarrat i decidit dels Liannallull, o l’innocent indie folk de l’argentina Flor Braier. 

El festival concentrarà el gruix de les seves actuacions als escenaris naturals del Pantà de Boadella. Per l’escenari principal,que començarà a funcionar a les 10 de la nit, hi passaran les bandes nacionals i internacionals i el tancaran i obriran els dj’s. Des del vespre i fins ben entrada la matinada a l’escenari petit, el chillout, convenientment decorat per l’ocasió hi haurà les sessions dels dj’s. S’hi alternaran propostes de soul, reggae, electrònica, pop, ambient, o hip hop.