Neix una aliança de ciutats gironines, entre elles Figueres, Girona i Olot

2011-07-26 18:00

Sumar esforços, treballar plegats compartint experiències i desencallar reivindicacions històriques de la demarcació. Amb aquest full de ruta ha nascut, aquest migdia a Sant Martí d’Empúries, una aliança de ciutats de la demarcació de Girona.

A la trobada hi han assistit els alcaldes de les capitals gironines. Per part de Figueres, Santi Vila; de Girona, Carles Puigdemont; Olot, Josep Ma Corominas; Ripoll, Jordi Munell; Banyoles, Miquel Noguer; i Santa Coloma de Farners, Antoni Solà.

Els alcaldes han tractat aspectes relacionats amb el quotidià dels municipis gironins. Temes que passen per la seguretat, la concentració de població immigrada, la mobilitat sostenible o la dificultat que tenen algunes de les ciutats per retenir els seus joves, especialment quan afronten l’etapa d’ensenyament superior. Un dels denominadors comuns en tots els temes que s’han tractat és treballar per millorar la situació econòmica dels municipis.

Deixant de costat la col•laboració més directe entre administracions locals, l’aliança també ha de servir per sumar esforços i estratègies davant algunes reivindicacions històriques.

Tot i que per motius d’agenda avui no han assistit a Sant Martí d’Empúries, està previst que municipis com La Bisbal d’Empordà, Salt, Blanes o Lloret de Mar s’incorporin també a futures trobades. Els alcaldes han acordat fer les trobades un mínim de dues vegades a l’any. La propera trobada es farà a Girona el mes d’octubre i tractarà, entre d’altres, sobre la fiscalitat municipal i les mesures a empendre des dels ajuntaments per estimular l’activació econòmica.