NECat dóna suport a la candidatura d'Albert Testart a l'alcaldia de Figueres

2014-07-17 17:00

Davant la Crida feta pel candidat a l'alcaldia Albert Testart, als Jardins Puig Pujades, NECat-Figueres ha aprovat aquesta declaració política de suport:

Nova Esquerra Catalana de Figueres (NECat-Figueres) creu que la candidatura d'ERC a les eleccions municipals, encapçalada per l'independent Albert Testart, ha de servir per cohesionar un projecte transversal, obert i renovador, amb un fort contingut de justícia social; un projecte on tinguin veu les diverses sensibilitats de les esquerres figuerenques, els representants de les plataformes socials i els ciutadans independents. Els sectors progressistes de Figueres han d'oferir un programa de canvi realista i ambiciós; una alternativa a l'obra de govern de CiU, que, des del 2007, ha estès un tel de mediocritat, grisor i atonia per la ciutat, fent-li perdre el nervi, el caràcter i la iniciativa.  

Per això, des de NECat-Figueres saludem amb il·lusió i optimisme la designació d'Albert Testart com a candidat d'ERC, i ens comprometem a cooperar-hi, conscients que, si volem recuperar l'esperit emprenedor de Figueres, les esquerres figuerenques han d'abandonar els personalismes de l'ahir per treballar en una direcció comuna. 

La nova política del segle XXI, necessitada d'una important regeneració democràtica, ens exigeix la responsabilitat de sumar veus i compartir propostes, sense tripijocs ni enganys, de manera transparent i honesta. Si anem junts, podrem reactivar l'economia local, millorar i dinamitzar els barris, oferir una administració pròxima als ciutadans, endegar polítiques socials solidàries, bastir iniciatives culturals engrescadores i refer la capitalitat de Figueres, liderant projectes col·lectius amb la resta de la comarca.  

NECat-Figueres es compromet a treballar en aquesta direcció. Per aconseguir-ho, ha constituït un grup de treball integrat per Lluïsa Calvo, Joan Carné, Jordi Pla i Sebastià Roig (foto). El grup de treball establirà una agenda de contactes amb altres forces polítiques i sectors socials, amb l'objectiu de contribuir a construir una alternativa d'esquerres majoritària per a la ciutat de Figueres, capaç de donar-li l'embranzida que reclama des de fa anys.