Na Mercadera torna a Peralada del 14 al 16 d'agost

2014-08-09 11:00

Peralada celebrarà, un any més, el mercat de productes artesans Na Mercadera, que enguany arriba a la desena edició, amb una vintena de parades que s’ambientaran a l’època medieval.

Na Mercadera és el nom que rep “L’heroïna de Peralada” apareguda en un dels capítols de la Crònica de Ramon Muntaner, fill il·lustre de Peralada i cronista medieval. 

El X Mercat Medieval de Na Mercadera, organitzat per l’Ajuntament de Peralada, tindrà lloc els dies 14, 15 i 16 d’agost, al Passeig de la Principal de Peralada, de les cinc de la tarda a la una de la matinada, cada dia. Formatges, mel, embotits, pa i sabons, són alguns dels productes d’alimentació que es podran trobar, juntament amb  productes decoratius treballats amb cuir, metalls, i molts d’altres.

Com cada any al voltant d’aquesta fira s’organitzen activitats lúdiques per ambientar el mercat. El dijous 14 d’agost, Joan de Boher, un joglar vingut directament del s.XII, narrarà contes de l’època medieval. Serà a les set de la tarda, al mateix passeig on els més menuts s’ho passaran d’allò més bé amb històries divertides de prínceps, princeses, reis, mags i, fins i tot, algun ésser maligne...

El divendres a les sis de la tarda, els artesans de Blat i Foc, faran un taller infantil de pa a la seva mateixa parada de la fira.

La traca final serà el dissabte 16 a la tarda, on la Colla de Capgrossos del municipi ha organitzat la 1a Trobada de Gegants i Capgrossos Medievals que vindran d’arreu de Catalunya: Calella, Castelló d’Empúries, Castellterçol, Cerdanyola del Vallès, Hostalric, Les Borges Blanques, Talteüll, Vilajuïga i Peralada. La plantada de colles tindrà lloc a les 5 de la tarda a la Plaça Gran i a partir de les 6 començarà la cercavila pel Centre Històric fins arribar al mateix emplaçament del mercat, on tindrà lloc els balls de colles i el ball final.