Murtra Ensemble & Sílvia Pérez Cruz obriran el Festival de Cadaqués

2010-07-28 09:23

Aquest dissabte comença el Festival de Cadaqués amb un espectacle de producció pròpia protagonitzat la formació barcelonina Murtra Ensemble, integrada per 22 joves músics, amb la col•laboració de la veu irresistible de la cantant palafrugellenca Sílvia Pérez Cruz. El concert commemora un fet molt especial: l’estada, fa 100 anys, de Pablo Picasso a Cadaqués. El concert es basarà en composicions de Manuel de Falla i Carles Suriñac, a més de poemes musicats de Federico Garcia-Lorca, artistes contemporanis de Picasso.

El 1910 el pintor malagueny va passar l’estiu a Cadaqués, moment en què es va inspirar per pintar diverses obres. Un dels racons en els que s’inspirava va ser s’Olivar de sa Conca, escenari del festival. Cadaqués rememora l’estada d’aquest gran geni de la pintura a la població amb una exposició que s’inaugurarà el mes de juliol al Museu de Cadaqués i que es podrà visitar durant tot l’estiu, amb la que ha entrat a formar part de la xarxa Picasso.

L’aposta per l’eclecticisme i per la música de qualitat, tant de joves valors com d’artistes reconeguts internacionalment, marcarà, un any més, la programació del Festival Internacional de Música de Cadaqués. Un cop consolidada la nova etapa d’obertura musical iniciada fa tres anys amb la direcció del músic i compositor Saki Guillem, aquesta cita estiuenca segueix innovant en la programació, que abraça tot tipus de públic i d’afinitats musicals.

Des de l’inici de la nova etapa, el Festival Internacional de Música de Cadaqués ha volgut reflexar l’eclecticisme artístic d’aquesta població, font d’inspiració d’incontables artistes. Per això, la seva programació abraça un gran ventall de gèneres musicals, des del jazz a la música clàssica o fins i tot al pop i al rock, sempre apostant per la bona música i conservant la seva singularitat.