Mossos d'Esquadra i Agents Rurals treballaran coordinadament en el patrullatge i vigilància de les zones marítimes

2020-08-16 13:00

La Policia Marítima del Cos de Mossos d’Esquadra i el Grup de Suport Marí del Cos d’Agents Rurals han fixat les pautes de col·laboració i coordinació en el desenvolupament de les tasques de vigilància, control, protecció i prevenció dels recursos i espais naturals protegits de les aigües marítimes de la demarcació de Girona. Aquestes competències, exercides pel Cos d’Agents Rurals en virtut de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, es desenvolupen des de l’any 1986 quan van tenir lloc els primers serveis marítims de la policia mediambiental. 

La posada en marxa, el passat 27 de juliol, de la nova base marítima del Cos de Mossos d’Esquadra al port de Palamós (Baix Empordà) es complementa amb la base que el Cos d’Agents Rurals té al port de Roses (Alt Empordà) donant, així, una millor cobertura a la totalitat de la Costa Brava. 

El Cos d’Agents Rurals, com a policia administrativa especial i policia judicial en qüestions ambientals, i la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra, com a policia ordinària i integral a Catalunya, han fixat les pautes de col·laboració i auxili mutu en les seves actuacions. 

La col·laboració entre els dos cossos ha començat aquest cap de setmana amb el patrullatge de la Policia Marítima dels Mossos en aigües del Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter. 

En aquest operatiu s’ha incidit especialment en la pesca furtiva, la velocitat de les motos aquàtiques per l’interior del Parc Natural, així com garantir que les embarcacions amarrin en les boies destinades als usuaris particulars. 

El patrullatge de la Policia Marítima s’estendrà fins Cala Montgó, al municipi de l’Escala, on coordinament i amb el suport dels mitjans aeris dels Agents Rurals, es controlarà el fondeig d’embarcacions en zones no permeses d’acord amb polítiques ambientals del medi natural a Catalunya.