Mossos i Guàrdia Urbana es coordinen per fer patrullatges a peu pel centre de Figueres

2011-12-05 11:30

Les dotacions de la Policia de Catalunya que treballen a la ciutat de Figueres es coordinaran amb la Guàrdia Urbana i realitzaran patrullatge a peu per les principals zones comercials mentre duri la campanya de Nadal i Reis. Així es farà més evident la presència uniformada actuant com a dissuasió de possibles accions il·lícites.

La darrera setmana de novembre efectius de la Guàrdia Urbana, Mossos d'Esquadra de Figueres, Sector de Trànsit de Figueres i Àrea Regional de Trànsit de Girona, van muntar un dispositiu adreçat a controlar els taxis amb origen o destí a la capital de l'Alt Empordà, amb la finalitat de constatar l'estat de la documentació i el compliment de la normativa de transports. Cal dir que no es va detectar cap infracció.

Pel dispositiu es va activar un canal de comunicacions conjunt de la xarxa RESCAT, amb el que tots els patrulles implicats i amb independència del cos de pertinença, restaven enllaçats. La primera vegada que es van compartir comunicacions va ser durant el dispositiu del festival Acústica. En ambdues ocasions els comandaments dels dos cossos de policia valoren de manera molt satisfactòria l’experiència. De manera periòdica s'aniran repetint aquests tipus d'actuacions.