Mor una banyista anglesa de 70 anys a la platja del Salatar de Roses

2019-06-18 20:00

Una dona d’uns 70 anys i de nacionalitat anglesa ha mort avui dimarts després d’ofegar-se mentre es banyava a la platja del Salatar de Roses, a l’alçada del número 65 del Passeig Marítim.

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut, a les 14.57 hores, una trucada des de la platja alertant que havien tret de l’aigua una dona i que estava inconscient. Fins al lloc s’ha desplaçat una ambulància i un helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). El personal del SEM li ha estat practicant maniobres de reanimació cardiopulmonar, tot i que malauradament han estat infructuoses i la dona ha mort a la platja.

La platja del Salatar encara no disposa de servei de vigilància. En la resolució de l’emergència també hi han participat 3 patrulles dels Mossos d’Esquadra i efectius de la Policia Local de Roses.

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades. Cal fer sempre cas de la bandera que el servei de socorrisme fa onejar (verda: bany permès, groga: molta precaució, vermella: bany prohibit) i respectar les indicacions dels socorristes per evitar situacions de risc.

Si observem que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l’aigua cal avisar urgentment el socorrista per facilitar la seva actuació ràpida. Si ens trobem malament cal dirigir-se al socorrista i evitar ficar-nos a l’aigua. En el bany, cal tenir present sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc.

Lloc de cerca