Mor un home i una dona resulta ferida greu en un incendi al carrer de l'Àngel de Figueres

2023-01-12 09:00

Els Bombers de la Generalitat van treballar ahir a la nit en un incendi d’habitatge a Figueres en què una persona va perdre la vida i una altra va resultar ferida de gravetat. Un gos, que vivia al mateix habitatge, també va ser localitzat sense vida pels Bombers.

L’avís, que va arribar a les 21.56h, informava d’un incendi en un pis a la primera planta d’un edifici del carrer de l’Àngel. Immediatament es van activar 7 dotacions dels Bombers. En arribar, el foc també afectava el balcó del pis sinistrat. Els efectius de Bombers van treballar amb l’autoescala, extingint les flames des de l’exterior, i també des de dins de l’habitatge. A l’interior del pis es van localitzar dues persones. Una d’elles, un home de 56 anys, a qui es va practicar la reanimació cardiopulmonar, va perdre la vida in situ. L’altra, una dona de la mateixa edat, va ser evacuada inicialment a l’Hospital Universitari Doctor Josep Trueta de Girona i, posteriorment, va ser traslladada amb l’helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona en estat crític.

El foc, les causes del qual investiguen els Mossos d’Esquadra, va afectar diverses estances del pis. Va quedar totalment extingit a les 22.37h. Mentre els Bombers en feien l’extinció, van demanar a les dues persones que hi havia a les plantes superiors del pis afectat que es confinessin a l’interior dels seus habitatges. Sufocades les flames, els Bombers van ventilar l’edifici i van comprovar amb el detector de gasos que l’atmosfera a l’interior dels pisos era del tot neta. Posteriorment, van revisar l’edifici, que és de planta baixa més 3. En la inspecció van determinar que l’estructura de la construcció no havia quedat afectada, de manera que la resta és habitable.

En el dispositiu d’aquest incendi, van treballar dues unitats del SEM, tres patrulles i la unitat d’investigació dels Mossos d’Esquadra i efectius de la Guàrdia Urbana de Figueres.