Mor un banyista de 84 anys a la platja del Salatar de Roses

2014-07-20 15:00

La Direcció General de Protecció Civil de Catalunya (DGPC), a través del Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya CECAT, ha rebut avís aquest migdia a les 12:12 hores de la mort d’un banyista de 84 anys a la platja del Salatar de Roses.

Segons les primeres informacions, uns testimonis han alertat el telèfon 112 que un home tenia problemes dins l'aigua i al sortir s'ha desmaiat. Fins al lloc s’ha desplaçat una ambulància i l’helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) amb un metge, el qual l’ha intentat reanimar sense èxit.

La persona que ha mort és un home de 84 anys francès que estiuejava a Roses i havia anat sol a la platja.

A banda dels efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), també s’hi han desplaçat 2 patrulles dels Mossos d’Esquadra i efectius de la Policia Local.

A la platja on ha passat l’incident hi havia servei de vigilància i bandera verda. En el que portem d’estiu, 9 banyistes han mort al litoral de Catalunya, l’últim un home de 55 anys ahir a Roda de Berà que practicava pesca submarina.

Avui hi ha també moltes platges catalanes amb bandera groga per mal estat de la mar, amb la qual cosa Protecció Civil insisteix en tenir molta precaució i no banyar-se o realitzar altres activitats al mar si us trobeu malament o esteu cansats. Cal que respecteu les normes de bany i el color de les banderes, així com seguir sempre les indicacions dels socorristes. Si observeu alguna persona amb problemes dins de l’aigua aviseu immediatament el socorrista o truqueu al 112. No us llanceu a rescatar ningú si no sou experts en rescat aquàtic.