Mor ofegada una dona de 83 anys a la platja del Moll Grec de l'Escala

2021-06-30 21:00

Una dona de 83 anys d’edat i de nacionalitat francesa ha mort aquesta tarda mentre es banyava a la platja del Moll Grec de l’Escala. 

L’avís al telèfon d’emergències 112 s’ha rebut a les 17.22 hores informant que una dona es trobava inconscient dins l’aigua i el socorrista l'ha tret ràpidament i li ha començat a practicar les maniobres de reanimació. Al lloc s’han desplaçat una unitat terrestre i un helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) per continuar amb les maniobres de reanimació, tot i que finalment han resultat infructuoses.

La platja del Moll Grec disposava de servei de vigilància en el moment dels fets i la bandera que hi onejava era la verda.

Fins al lloc també s’han desplaçat efectius dels Mossos d’Esquadra, de la Policia Local i de la Guardia Civil, que s’encarreguen de les diligències.

Es tracta de la tercera víctima mortal des que va començar la campanya de platges el passat dimarts 15 de juny.

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades.

Podreu consultar-les al visor de Protecció Civil  https://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/estatplatges/, on trobareu la informació de la bandera que hi oneja, serveis que ofereix,...

Si observeu que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l’aigua cal avisar urgentment el socorrista o al telèfon 112 per facilitar la seva actuació ràpida. En el bany, cal tenir present sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc.