Mor el músic rosinc Carles Garcia

2018-08-03 11:30

El músic rosinc Carles Garcia ha mort als 60 anys d'edat després d'una llarga malatia degenerativa. Garcia ha estat un personatge imprescindible de l'escena musical empordanesa lligada a una gran quantitat d'iniciatives. La seva creativitat i entusiasme ha deixat empremta en molts projectes musicals de les darreres quatre dècades.

El passat 20 de gener diversos artistes es van reunir al Teatre de Roses per tal de retre-li homenatge en un acte impulsat per la seva parella, també cantant, Àngels Ortiz. Garcia va poder assistir una estona al concert i, fins i tot, va sortir a l'escenari per a donar les gràcies als assistents. Entre d'altres hi van actuar els grups on ell havia participat activament com Locura de Amor, Soultrans o La Pell del Violí. També hi van ser amics i alumnes que han compartit part de la seva vida musical amb Garcia com Irun, Rusó Sala, Ian Sala, Samuel Arderiu, El Gato o Peter Sarach entre d'altres. Van ser cinc emotives hores de música per a reconèixer el seu mestratge.

Garcia va formar part de diversos grups com Locura de Amor amb qui va publicar un disc l'any 1988. Va coordinar i produir el recopilatori de grups empordanesos "El gran masturbador" (1989). També va impulsar la prmera associació musical de la comarca Empordà Elèctric per a buscar espais per a poder tocar en directe i difondre nous artistes. En el seu currículum hi figuren projectes com Gar & Cia, Soultrans, Harry el Sucio o La Pell del Violí al costat d'Àngels Ortiz i amb qui va enregistrar l'any 2006 un disc de poemes musicats de Miquel Martí i Pol. L'any 2013 va gravar "Lúltim xai", una cançó inclosa en el recopilatori "Després de les cendres" on van participar una vintena d'artistes de la comarca per a recollir fons pels afectats pel gran incendi de l'Empordà. L'any 2015 va editar  el disc "Roses de Nadal" amb una selecció de nadales escrites pel propi Garcia i interpretades amb Àngels Ortiz.

L'acte de comiat es farà aquest dissabte a les 4 de la tarda a la Parròquia de Roses.