Mor als 86 anys el president d'honor del Triangle Blau Jordi Riera

2020-11-24 09:30

Aquest dilluns 23 de novembre ha mort, a l'edat de 86 any, Jordi Riera i Sorribes, president d'honor de l'associació Triangle Blau des del 2017 i un dels seus fundador l'any 2003.

Els seus companys l'han definit com "ànima infatigable en la preservació de la memòria històrica de l'exili i deportació dels republicans als camps nazis, la defensa dels drets humans i dels valors de llibertat, tolerància, justícia i pau. La seva lluita i fermesa en aquests àmbits són lliçó de vida i un exemple a seguir".

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, l'ha recordat a les xarxes socials amb aquestes paraules "incansable lluitador per la recuperació de la memòria històrica de la ciutat i de les víctimes del nazisme". També ho ha fet l'exalcalde Jordi Masquef que l'ha definit com "un home bo i humil, que sempre va treballar amb la pau i la llibertat com a objectius". 

L'any 2017 l'associació Triangle Blau va ser distingida amb la Fulla de Figuera de plata, en la categoria d’entitats, per part de l’Ajuntament de Figueres. Jordi Riera va ser un dels representants de l'entitat, al costat de Jordi Oliveres i Lluís Fontané, que va recollir la distinció de mans de l'alcaldessa en aquells anys, Marta Felip que ha escrit "malgrat les seva dificultats físiques en els últims anys mai va deixar de venir a cap acte del Triangle Blau, ni a cap 11 de setembre, ni a cap homenatge ni pacifica reivindicació, portat i acompanyat per la seva dona Carme, gran companya de vida". 

Triangle Blau és una entitat sense ànim de lucre constituïda a Figueres. Composta inicialment per familiars d'exiliats i exdeportats de les comarques gironines durant la guerra civil espanyola i la II Guerra Mundial, així com per estudiants i professors de la Universitat de Girona i d'Educació Secundària.