Montserrat Segura presenta la seva primera novel·la juvenil

2014-04-08 10:00

Aquest divendres 11 d'abril a les 7 de la tarda es presenta el llibre La reina faraó, la primera novel·la juvenil de Montserrat Segura. L'acte es farà a la Biblioteca Carles Fages de Climent a Figueres.

Montserrat Segura i Feliu (Barcelona, 1964) viu a Figueres des del 1981. Ha fet estudis de llengua i literatura catalanes i de llengua alemanya. Durant diversos anys va treballar com a administrativa i traductora; més endavant i al llarg de set anys, va regentar una llibreria i va organitzar activitats de dinamització de la lectura. Actualment, és correctora del setmanari figuerenc Hora Nova i redactora de textos per encàrrec. A finals dels anys 80 va publicar una sèrie de contes al Setmanari de l’Alt Empordà i des de llavors ha publicat articles i contes, de manera esporàdica, a la premsa local. 

La reina faraó és una novel·la juvenil que s’emmarca en el gènere d’aventures més clàssic però que, alhora, defuig els estereotips típics dels misteris egipcis. Té com a escenari l’Egipte dels primers decennis del segle XX, uns moments de gran expectació general per les troballes arqueològiques de l’època antiga que es descobriren aleshores. Lluny dels exponents més fantasiosos, la narració de Segura es manté en uns paràmetres de realisme i versemblança, sense que això faci minvar, el més mínim, la intriga i l’interès del lector.