Molts Pessebres Vivents de la comarca s'estrenen aquest diumenge

2013-12-19 08:00

Aquest diumenge 22 de desembre és el dia en què la majoria de Pessebres Vivents de la comarca de l'Alt Empordà realitzen les seves primeres representacions. El de Bàscara és un dels més veterans. Aquest any celebra la 41ena edició, a la que caldria sumar la versió reivindicativa que van fer el passat mes de març per reclamar que els camions deixessin de passar pel poble. A Bàscara el pessebre s'ofereix tots els festius fins el 6 de gener.

A Peralada, als Jardins del Castell, han renovat la presentació i el quadre del naixement. Porten 32 anys de tradició i compten amb 120 figurants i tres músics en directe.

D'altra banda el de Llers, que arriba a la seva dinovena edició, incorpora enguany la figura de la castanyera i un bordell a les seves 40 escenes. Els text, amb algun punt crític sobre temes d'actualitat, és del periodista Francesc Cruanyes.

Aquest diumenge també estrenen els seus pessebres poblacions com Llançà i Navata, A Castelló d'Empúries el faran el dia 26 i a la Ciutadella de Roses els dies 27, 28 i 29.

Els alumnes de segon de batxillerat de l'Institut Ramon Muntaner de Figueres també fan el seu pessebre per recollir fons per al viatge de fi de curs. Fan les representacions els dies 21 i 22 de desembre de 5 a 8 del vespre.

Pessebre de Llers