Mites i llegendes passen a la ciència ficció amb 'Catalunya mítica"

2015-11-08 12:00

El divendres 13 de novembre es presenta a Llibres Low Cost de Figueres el llibre "Catalunya mítica", una antologia de diversos autors contemporanis que s'inspiren en els mites i llegendes pròpiament catalans per crear els seus relats de ciència-ficció, de fantasia i de terror.

Gràcies al blog empordanès de Ciència Ficció, Fantasia i Terror, "El biblionauta", Llibres Low Cost i l'editorial Orcinypress; es farà aquest acte presentat per Daniel Genís (creador, editor i redactor de "El biblionauta"), un dels autors, Enric Bassegoda, i Hugo Camacho de l'editorial Orcinypress.

Per fer Catalunya mítica es va demanar als autors que escrivissin relats de ciència-ficció, de fantasia o de terror inspirats en els mites i les llegendes catalans. El resultat és aquest llibre, que demostra que els mateixos mites que van inspirar Jacint Verdaguer continuen inspirant els escriptors d’ara, que els agafen i els fan seus per crear grans històries que ens enlluernen mentre mantenen viva la cultura tradicional.

En el llibre és relaten entre d'altres, la persecució de bruixes a Catalunya o la figura de les dones d'aigua, relats ambientats arreu de la geografia catalana, i alguns més concretament a l'Empordà, com és el conte "Llers, 1939".