Mireia Sala presidirà el Consell Municipal de Vilatenim

2023-07-24 13:30

Mireia Sala ha estat nomenada nova alcaldessa de Vilatenim i presidenta del Consell Municipal.  El Ple municipal d’avui, 24 de Juliol,  en donarà compte del seu nomenament. Sala substituirà Dolors Viñolas, qui ha liderat  el Consell Municipal  en els últims 12 anys, i anteriorment ocupà el càrrec Ferran Costa entre els anys 2003 i 2011.

Mitjançant un acord de Ple de l’Ajuntament de Figueres de l’any 1974, es va acordar l’annexió del municipi de Vilatenim a la ciutat de Figueres. En aquell moment es crea la figura del Consell Municipal de Vilatenim i de l’alcalde de barri de Vilatenim, per la qual es regeix aquest nucli, que manté part de la seva autonomia a través d’aquest Consell Municipal, creat per l’exalcalde Marià Lorca el 1984.

La voluntat de l’alcalde, Jordi Masquef, i del govern municipal és potenciar i reactivar aquesta figura, donar veu als veïns i veïnes de Vilatenim, treballar conjuntament i donar resposta a les seves demandes.

El dissabte 26 d’agost, durant la Festa Major d’Estiu de Vilatenim se celebrarà l’acte oficial de traspàs de vara.

Sala incorporarà al seu equip del Consell Municipal a Pere Barceló Vilà (Vicepresident), Lluís Maso Rigall, Anna Perpiñà Madern, Joan Clos Aixalà, Marta Tubert Gou, Ferran Costa i Gou, Maria Pujolàs Mitjavila i Enric Sánchez Roig.

Mireia Sala Viñolas té 30 anys i és graduada en Arquitectura Tècnica. Actualment exerceix de professora de secundària de tecnologia en un institut de la comarca. Des dels 16 anys que està vinculada amb el món del lleure i l’educació i és membre de diverses entitats de la ciutat que promouen la cultura popular i l’associacionisme. També forma part de la junta directiva del Centre Recreatiu Empordanès de Vilatenim.

La nova alcaldessa de Vilatenim, destaca entre els primers objectius desencallar el conveni de construcció de la nova sala del Centre Recreatiu Empordanès, que va ser expropiada amb el desdoblament de la C-260 i enderrocada l’any 2017, i recuperar les competències del Consell Municipal.