Milloren voreres i renoven canonades a l'entorn de la plaça del Gra de Figueres

2014-11-13 17:00

Aquests dies el servei municipal de Manteniment de Via Pública està executant les obres de millora de part de les voreres de la plaça del Gra i del seu entorn. Els treballs se centren al vessant sud de la plaça i a les dues voreres del carrer Castelló amb l’objectiu d’ampliar-les i alienar-les, just abans d’executar un pla d’asfaltatge a la zona.

A més, els operaris municipals també rebaixaran les voreres a cada extrem per disposar de pas de vianants adaptat entre les places Catalunya i del Gra, i també a la cruïlla dels carrers Castelló amb Esperança. D’altra banda, des de Fisersa SA estan aprofitant per substituir i renovar una de les canonades d’aigua del sector. Finalment, la vorera sud del Carrer Castelló es prolongarà amb l’objectiu de donar l’amplada adequada a la vialitat rodada del Carrer Méndez Núñez en arribar al semàfor de la Plaça del Gra. La cruïlla semafòrica també quedarà modificada i millor condicionada per als vianants.
  
Dilluns vinent també s’actuarà al tram final de la vorera sud del carrer Monturiol, des del Bar El Dynàmic fins a la Rambla. Segons explica el regidor de Via Pública, Joaquim Felip, “es tracta d’una obra necessària a la zona per acabar de donar continuïtat a l’ampliació realitzada mesos enrere i que millorarà el tram de vorera fins arribar a la Rambla”. Les obres està previst que s’allarguin tota la setmana i passades les festes nadalenques serà el moment d’executar la mateixa obra al tram nord, davant de la Casa Fages. Treballs que s’aprofitaran per substituir una canonada d’aigua i que s’allargaran entre dues i tres setmanes.

Asfaltatge i altres voreres
Aquest tram final de 2014 els treballs de millora a la via pública -després de redactar, aprovar i adjudicar els projectes al llarg dels últims mesos- es succeiran a diferents punts de la ciutat. Aquest mes de novembre també s’executarà part del Pla d’Asfaltatge 2014 i es treballarà als carrers Sant Pau, Méndez Núñez, Riumors, Pujades i Castelló. D’altra banda, també s’executaran obres a un tram de les voreres del carrer Ponent i a la cruïlla dels carrers Pere III i Oliva.