Mig centenar de veïns del carrer Avinyonet participen al taller sobre la connexió de la ciutat amb la nova estació

2010-04-14 08:31

Més de cinquanta veïns i veïnes del carrer Avinyonet i voltants han pres part, aquest dilluns al vespre a al Centre de Formació de Persones Adultes Maria Verdaguer, en el primer dels tallers de participació ciutadana que el Govern municipal de Figueres ha organitzat a l’entorn el projecte de connexió amb la nova estació ferroviària.

Els assistents -convocats a través de carta, de les pròpies associacions de veïns de la zona o d’anuncis genèrics- van treballar els criteris inicials del projecte i van realitzat les seves valoracions al respecte. La sessió, organitzada per especialistes en la matèria, es va dinamitzar mitjançant metodologies participatives, les qual van garantir un procés de recollida de valoracions ordenat, així com la igualtat d’oportunitats de tots els participants.

Tal i com ha explicat el gerent d’Urbanisme, Xavier Ludevid, “l’objectiu del taller és obtenir una valoració ciutadana sobre els criteris inicials que caracteritzen el projecte. A més, totes aquestes aportacions quedaran recollides en una memòria participativa que servirà per complementar els criteris tècnics i polítics durant el procés de definició del projecte de connexió. Destacar també que, un cop s’hagi avançat en la concreció del projecte es convocarà un segon taller de participació ciutadana per posar-lo a debat”.

En les properes setmanes es convocaran altres sessions participatives per continuar treballant de forma oberta i plural el projecte de connexió del centre urbà de Figueres amb la nova estació ferroviària. A més d’aquestes trobades, els serveis tècnics d’urbanisme realitzen trobades individuals amb els veïns que ho desitgin per parlar més al detall del projecte.