Més d'un 80% dels beneficiaris del Bo Social d'Endesa encara n0 l'han renovat

2021-02-17 12:00

El 84,4% dels clients d’Endesa que es beneficien del Bo Social a les comarques de Girona i que l’han de renovar aquest primer trimestre de 2021 encara no ho ha fet. Aquesta xifra es tradueix en 424 famílies a qui la companyia insta a realitzar els tràmits per tal de poder continuar beneficiant-se d'una reducció d'entre el 25 i el 40% en la seva factura de la llum. Es tracta del 5,5% del total de beneficiaris que actualment perceben aquesta ajuda a la demarcació i a qui els caduca el seu descompte abans del 31 de març. La Companyia promou i vol recordar-ne la seva existència i fa una crida a la ciutadania que, complint els requisits, les pugui necessitar arrel de la crisi econòmica generada per la pandèmia de la Covid-19 ara fa un any.

Tal com estableix la normativa, les persones beneficiàries d'aquest descompte han de tramitar una sol·licitud de renovació cada 2 anys per a verificar que continuen complint els criteris d'assignació definits pel Govern central i, així, mantenir el descompte en la factura elèctrica. En aquest sentit, Endesa tramita a Catalunya una mitjana de 6.700 sol·licituds mensuals de Bo Social, de les quals un 70% es resolen favorablement per part del Ministeri de Transició Ecològica amb una vigència de 2 anys.

Actualment, 7.671 clients d’Endesa de la demarcació de Girona tenen assignat el Bo Social. El 4,5% són pensionistes, el 51,1% famílies nombroses, el 43,5% persones en situació de vulnerabilitat segons criteri de renda i el 0,7% correspon a col·lectius especialment afectats per la crisi econòmica derivada de la Covid-19 i que s’han acollit a aquesta ajuda. Del total de clients, el 56,6% tenen un descompte del 25% en la factura perquè són considerats vulnerables pel Ministeri, mentre que el 43,4% són vulnerables severs i reben una ajuda del 40%.