Més de cent activitats animen el Nadal a Figueres

2013-12-20 11:00

L’Ajuntament de Figueres ofereix diverses activitats durant les festes de Nadal. De fet van començat el passat 6 de desembre i s'allarguen fins al dia de Reis. Així públics de totes les edats pode gaudir i participar en les 127 activitats organitzades per més de 30 entitats, de les quals només n’hi ha 15 de pagament amb preus simbòlics o molt reduïts si no s’hi comptabilitzen les quines organitzades per escoles i entitats.

Enguany hi ha novetats que fan el Nadal a Figueres encara més especial. Des del dissabte 14, a la plaça de l’Ajuntament s’ubica el Tió Solidari fins al dia 24, una proposta que per primera vegada vincula els infants amb un valor tan important com és avui la solidaritat. Al mateix lloc, també s’hi troba el Mercat de Nadal que aquest any s’ha ampliat fins a l’inici del carrer Besalú.

Una altra novetat és el Nadalí, visites guiades on s’explica el significat de les figures dels llums de Nadal de la ciutat, creades pel cèlebre pintor figuerenc Salvador Dalí. Lligat també als llums, aquest divendres a les 6 de la tarda 18 hores s'inaugura l’exposició “Figueres Diversa” a la plaça de la Palmera. Es farà un taller de Light Painting, un art fotogràfic que consisteix a captar la trajectòria d’una font lluminosa en moviment i aconseguir traçar diverses formes. 

Els infants, els principals protagonistes d’aquestes dates, podran gaudir de diferents espectacles al carrer pràcticament cada dia. Companyies professionals i l’aula municipal de teatre Eduard Bartolí, acompanyada de la banda municipal,  seran els encarregats de posar en marxa les funcions. A més, com cada any, el Poliesportiu Municipal acollirà el Parc Infantil de Nadal, que del 23 al 30 de desembre oferirà tallers i activitats per als més petits. Així mateix, a Casa Empordà, durant els dies 2, 3 i 4, s’hi trobarà la Factoria Lúdica i de l’Enginy amb espais, tallers i espectacles per a famílies que impulsen jocs i enginy.

Aquest 2013 els Pastorets de Figueres, tradicionals de la ciutat, compleixen 90 anys des de la seva primera estrena. Per celebrar-ho han tret un disc nou amb 17 peces cantades pels actors i cors que formen l’espectacle. Les representacions programades són tres, els dies 26, 28 i 29 d'aquest mes.

Per tancar l’any a Figueres, enguany es torna a fer una conferència a càrrec de Josep Maria Dacosta i Joan Manel Soldevilla, amb el títol “Figueres, possiblement la ciutat +”. Fotògraf i escriptor faran un repàs de l’any el dia 28 a les 20.30h a la sala La Cate.

Finalment la cavalcada de Reis incorporarà moltes novetats aquest any per recòrrer els principals carrers de la ciutat el dia 5 de gener. Podeu consultar tota la programació en aquest enllaç