Més de 900.000 euros de subvencions per a l'Ajuntament de Figueres per a fomentar polítiques de formació i d'inserció laboral

2015-01-02 11:00

El Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i el Ministeri de Treball i Seguretat Social han atorgat a  l'Ajuntament de Figueres subvencions per un valor total de 931.699 euros per als programes a executar durant aquest proper any 2015. La partida majoritària es destina als dos Plans de Barris que estan en marxa al municipi, al Centre Històric i a la Marca de l'Ham, amb una partida de 447.995 euros. Entre altres accions, amb aquest pressupost s'engegaran dispositius d'inserció laboral dels quals se'n beneficiaran 231 persones. Els programes també compten amb el suport del departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i del Fons Social Europeu (FSE).

El Pla de Barris també inclou la formació de dotze persones en les especialitats de jardineria, horticultura ecològica i manteniment i el programa de formació s'ha lligat a un programa d'experiència laboral que permetrà al consistori contractar deu dels participants en aquesta acció

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Figueres, Manel Toro, recorda que “fa tres anys i mig que des de l’àrea de Promoció Econòmica vam començar a treballar amb dos eixos vertebradors: l'imprescindible treball conjunt entre l'administració i el sector privat i la creació d'un relat de territori que sustenti les accions”.

Toro explica que “una enquesta a 180 empreses ens va donar com a resultat quines són les necessitats formatives de la comarca i, a partir d'aquí, els plans consensuats amb el SOC (dinamització del sector agroalimentari, Turisme, el Pla Estratègic Comarcal...) han fet que se’ns tingui molt en compte a l’hora d’atribuir recursos, per l’eficàcia i repartiment territorial que en fem”.

Joves per l'Ocupació
Un altre dels programes consolidats a Figueres i que també rebrà una important subvenció és Joves per l'Ocupació en aquest cas per un import de 161.190 euros. La formació afectarà 40 joves d'entre 16 i 24 anys i es tornaran a impartir classes en les especialitats d'ajudant de cabrer i caixer, tots dos amb nocions de francès.