Més de 8.000 infants i joves participen a les activitats d'estiu que coordina el Consell Comarcal

2013-07-19 21:00

El Servei de Joventut del Consell Comarcal de l'Alt Empordà coordina els casals d’estiu, colònies, camps de treball, rutes itinerants i campaments que s’organitzen aquest any a una cinquantena de municipis de la comarca. La majoria de les activitats de lleure que s’han programat es desenvolupen entre els mesos de juliol i agost i està previst que acullin un total de 8.175 infants i joves d’edats compreses entre els 3 i els 18 anys.

En relació a l’any passat, el volum global d’inscripcions ha crescut en la majoria d’activitats ja que al 2012 es va a arribar a 7.514 participants. En el cas dels casals, que són unes activitats integrades bàsicament per nen i nenes de la comarca, sí que s’ha registrat un descens –en passar de 3.967 infants l’any passat a 3.778 enguany- motivat possiblement per la situació econòmica.

Pel que fa als campaments i a les colònies, les xifres són superiors. Aquestes activitats es nodreixen, sobretot, de joves procedents d’arreu de Catalunya i la demanada ha crescut, el que evidencia que volen venir a passar uns dies d’estiu a la comarca i gaudir del seu paisatge. Cal destacar que la casa de colònies el Casal de l’Albera, de la Jonquera, que l’any passat es va cremar en la seva totalitat, es troba en ple rendiment. Un apartat que registra un altra descens és el dels camps de treball, en aquest cas promogut per la direcció general de Joventut de la Generalitat, ja que aquest any n’ha concedit menys.

En síntesi, el resum de les activitats infantils i juvenils d’estiu que s’organitzen aquest any a l’Alt Empordà és el següent (entre parèntesi figuren les dades de l’any passat):

Casals d’estiu: 3.778 participants (3.962)
Campaments: 1.786 participants (1.078)
Camps de treball: 240 participants (107)
Colònies: 1.819 participants (1.917)
Rutes: 561 participants (450)