Més de 60 cuiners i cuineres el 12 d'octubre a la Mostra de Gastronomia Empordanesa a Peralada

2011-10-04 14:00

L’Ajuntament de Peralada, amb la col·laboració del Castell de Peralada, dels restauradors de Peralada i Vilanova de la Muga, i la d’altres prestigiosos restaurants de la comarca, organitza la XX Mostra de Gastronomia Empordanesa, que se celebrarà el proper 12 d’octubre, al Pavelló dels Jardins del Castell de Peralada.

La Mostra de Gastronomia Empordanesa té per objecte fomentar i recuperar la cuina tradicionali típica de Peralada, com a manifestació de la nostra cultura popular. És oberta al públic en general, el qual, per a assistir-hi, adquireix els tiquets al Centre de Turisme Cultural Sant Domènec. Es preveu una participació de més de 60 cuiners i cuineres que aportaran a concurs les seves millors receptes de platillos i postres cuinats. I com en l'edició passada, la introducció de receptes beneficioses per a la salut que busquen una dieta saludable, equilibrada i que ajudi a prevenir malalties coronàries.

Aquesta mostra, que consisteix en un concurs de platillos (ànec, pollastre, perdiu, xai, porc, vedella, peix, etc. amb verdures, bolets, peres, pomes, samfaina, marisc, etc.) i postres (pomes farcides, cremes, pastisseria en general, etc.) per a cuiners i cuineres no professionals, centrat en la recuperació de plats de cuina tradicional empordanesa, va celebrar la 1ª edició un 12 d’octubre de 1992 a la plaça Gran, arrel dels cursets de cuina impartits al municipi. Any rere any, aquest dinar popular ha anat en augment, comptabilitzant en les passades edicions més de 700 comensals.