Més de 40.000 degustacions de vins de la DO Empordà a Girona

2013-06-03 18:00

Més de 8.000 visitants i més de 40.000 tiquets venuts per degustar vins de la DO Empordà i tapes dels restaurants de la plaça de la Independència de Girona. Aquests són els exitosos resultats de la primera edició de la fira 'Tocs de vi de l'Empordà a Girona' que s'ha celebrat el 31 de maig i l'1 i 2 de juny a l'emblemàtica plaça de la ciutat.

Les xifres de públic i de tasts han doblat les previsions d'aquesta primera edició que s'havien situat en uns 3.000 visitants i uns 20.000 tiquets venuts. Els organitzadors de la proposta, el Consell Regulador de la Denominació d'Origen Empordà i l'Associació de Bars i Restaurants de la Plaça de la Independència, han fet una valoració molt positiva d'aquesta primera edició. “La valoració és extraordinària ja que s'han superat totes les nostres expectatives. Per ser el primer any, no podíem demanar més”, ha explicat Xavier Albertí, president de la Comissió de Promoció del Consell Regulador de la DO Empordà.

Els organitzadors consideren que la combinació de vins de la DO Empordà i de les tapes dels restaurants de la plaça de la Independència han permès oferir una proposta d'alt valor afegit que ha tingut molt bona acollida entre el públic gironí.

La DO Empordà considera que la gran repercussió de la fira ajudarà a la consolidació dels vins de l'Empordà com a referents per al consumidor de Girona i de les comarques gironines.

La fira, que s'ha organitzat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona, ha comptat amb la participació dels restauradors de la plaça gironina i de disset cellers empordanesos: *lavinyeta, Castell de Peralada, Celler Arché Pagès, Celler Brugarol, Celler Can Sais, Celler Cooperatiu d'Espolla, Celler Martí Fabra, Cellers Santamaria Cooperativa de Garriguella, Empordàlia, Celler Espelt, Mas Llunes, Mas Pòlit, Oliveda, Terra Remota, Vinyes dels Aspres i Vinyes d'Olivardots.