Més de 31.000 persones han passat per les oficines de turisme de Figueres durant el mes de juliol

2014-08-06 18:00

Aquest mes de juliol han passat un total de 31.179 visitants per les oficines municipals de turisme que l’Ajuntament de Figueres té instal·lades a les dues estacions ferroviàries, a la plaça Gala-Salvador Dalí i a la plaça del Sol, respectivament.

Al nou punt d’informació turística de l’estació de l’alta velocitat ferroviària s’hi han realitzat 2.417 consultes, mentre que a l’estació convencional la xifra és ostensiblement superior arribant a les 7.179 consultes. En total 9.596 atencions personals que confirmen els dos equipaments com un dels punts més importants d’entrada de turistes a la ciutat, amb gairebé un terç del total de les consultes realitzades durant el mes de juliol.

Tot i això, i com cada estiu, el punt d’informació turística estrella de Figueres continua sent l’ubicat a la plaça Gala-Salvador Dalí, just al costat del museu del pintor figuerenc. Per aquest espai, i tenint en compte que sovint i degut a l’allau de consultes no es poden comptabilitzar totes les visites per no ocasionar esperes innecessàries, s’hi han realitzat 15.350 atencions personalitzades. La resta, és a dir 6.233, s’han fet a l’oficina central ubicada a la plaça del Sol.

Pel que fa a la procedència dels turistes, els tres primers llocs del rànquing són els mateixos dels últims anys. És a dir els francesos en primer lloc –amb un 30,1%-; en segon lloc de la zona del Benelux (Bèlgica, Holanda i Luxemburg) amb un 9,12%; mentre que en el tercer lloc es consoliden -amb un 9,1%- els turistes provinents de Rússia. 

Augment de les visites guiades

L’augment de les visites guiades, i en especial a la titulada “La Figueres de Dalí” és constant. Una visita que permet al turista fer un recorregut pels racons de la ciutat vinculats a Salvador Dalí -que a més inclou l’entrada al museu i descopmptes a tots els equipasments culturals de la ciutat, com la resta de museus i el castell de Sant Ferran. Si el juliol de l’any passat la van contractar un total de 2.466 persones, aquest juliol la xifra ha augmentat fins a les 2.790.

Una altra de les dades molt positives pel que fa a visitants són les relacionades amb l’exposició “Dalí Breaking News” que l’agència EFE hi ha instal·lat fins al 6 de setembre al Casa Empordà. Durant el mes de juliol, es va inaugurar el dia 25, l’han visitat 2.014 persones, la majoria de les quals són d’orígen estranger.