Més de 300 estudiants participen a l'English Day a la zona esportiva de Figueres

2012-05-18 08:00

TRAMUNTANA TV

Aquest divendres 18 el pavelló d'esports de Figueres acull la quarta edicií de l'English Day, una trobada entre alumnes de 6è de primària provinents de diferents escoles de l'Empordà que té com a objectiu fomentar l'ús de la llengua anglesa com a llengua de relació i , especialment de joc, entre els escolars. En aquesta 4a edició, s'han incorporat 3 escoles més a la trobada. Aquest aspecte, ha enriquit el treball de coordinació entre els mestres especialistes que organitzen la trobada i ha augmentat el nombre d'alumnes participants: de 150 a 350. 

L'English Day tindrà lloc al Pavelló d'Esports Municipal i a les pistes d'atletime de Figueres. Tant al matí com a la tarda, l'alumnat es barrejarà per grups per tal de jugar als diferents tallers preparats per ells mateixos durant el curs. Hi ha un tema central, que en aquesta edició és: The Olympic games, molt adient, tenint en compte que aquest any se celebren a Londres. A la tarda, després de dinar plegats, la jornada es tancarà amb una gimcana de jocs de cucanya. 

La trobada té com a objectiu l'intercanvi d'experiències entre centres, mestres especialistes d'anglès i alumnes, fent ús de l'anglès com a llengua vehicular.
Per a engrescar a l'alumnat, s'ha creat un bloc, en el qual es poden fer diferents activitats on line com per exemple: practicar les cançons del Karaoke (un dels tallers de la jornada), votar el dibuix que més ha agradat pel “Concurs de Mascotes” (la mascota guanyadora serà el logotip de la jornada) o bé, practicar l'himne de l'English Day. 

Les escoles participants, a més de coincidir en la coordinació i organització d’aquesta jornada, també tenen en comú que totes elles duen a terme projectes d’innovació en l’àmbit de l’aprenentatge de llengües estrangeres. I és que totes parteixen de la necessitat de buscar noves eines i estratègies perquè els escolars millorin la seva competència en  llengua anglesa. 

L'equip organitzador