Més de 200 alumnes de les Escolàpies treballen les TIC en un projecte transversal i innovador

2013-06-13 18:00

Uns 200 alumnes de les Escolàpies de Figueres han participat del #ProjectTic13. Concebut com un projecte transversal, innovador i creatiu, amb ell s'ha substituït el crèdit de síntesi (1r, 2n i 3r) i el Projecte de Treball de Recerca (4t), per un nou model participatiu on tot l'alumnat d'ESO ha treballat les noves tecnologies i les xarxes socials.

Entre d'altres, s'han utilitzat els netbooks, els telèfons intel·ligents, els codis QR, rla ealitat augmentada (RA) o el sistema de navegació GPS sempre amb finalitats pedagògiques, a través de programes i aplicacions com: Youtube, Educaplay, Sound Cloud, Navigation, Instagram, Google Drive o Jigsawplanet.

Els principals objectius d’aquest projecte han estat fomentar la col·laboració entre iguals i valorar el treball en grup, treballar els continguts més importants de les diferents matèries, afavorir el treball basat en competències i aprofitar les oportunitats que ofereixen les xarxes socials i les aplicacions mòbils en l’àmbit de l’educació.

El projecte s'ha dut a terme durant quatre dies d'aquesta setmana. El dilluns s'ha dedicat a la creació i formació dels grups per mitjà dels codis QR; el dimarts i dimecres s'ha treballat a l’aula amb dispositius digitals per preparar les activitats de la gimcana del dia següent que s'ha celebrat en diferents espais de Figueres.

Hi han participat més de 200 alumnes amb 168 jugadors i 45 controladors. S'ha treballat en 10 blocs de matèries. S'ha realitzat més de 9.200 observacions, més de 300 Qr i 270 activitats preparades; 100 formularis al Drive; més d’un centenar de fotografies a l’Instagram (que es poden veure amb l’etiqueta #ProjecTic13); desenes de piulades al Twitter amb la mateixa etiqueta; i centenars de missatges via “Whatsapp”.

Amb aquest el #ProjectTic13, el centre de les Escolàpies-Figueres consolida la seva línia de treball de les noves tecnologies, iniciada ja amb el programa 1x1 i la utilització de pissarres digitals i netbooks.